• Bemutatóink és (leginkább) versenyeink-az erő és az állóképesség versenye
 • Bemutatóink 1-5 versenyző és a műsorvezető részvételével zajlanak. Versenyszámok bemutatásával ismertetjük meg az érdeklődőkkel az erősportot a közönség bevonásával. Bemutatón ez kezelhető mivel egy kötetlen félig-meddig bulis programról beszélünk.
 • A  versenyeken 8-12 sportember küzd meg egymással.
  A verseny szigorú szabályok szerint zajlik:  versenybíró felügyeli és dirigálja a sportrendezvényt. Minden versenyszámnak külön szabályai vannak, amiket a versenybírák a küzdelem előtt ismertetnek az atlétákkal a külön kéréseikkel együtt. A nagy nemzetközi versenyek (többek között a Strongman Champions League mint legnagyobb sorozat) szervezője az IFSA.
  A Strongman Champions Leauge (SCL) szakmai igazgatói és az IFSA vezetői a holland Marcel Mostert és a finn Ilkka Kinnunen – mindketten jelentős múlttal rendelkeznek az erősportok területén.
 • A  legszínvonalasabb magyarországi versenyek mozgatórugója a Bátmonostori Atlas SE volt. 
 • A  sportegyesület 1992-ben alakult azzal a céllal, hogy testépítő és erőemelő versenyzőket versenyeztessen. A Bátmonostori Atlas SE
  2000-től foglalkozik erős ember versenyekkel a Magyarországi Erősport Szövetség berkein belül. Az egyesület számos nagysikerű sportversenyt rendezett meg, így 2004-ben és 2006-ban Baján a Páros Magyar Bajnokságot, 2007-ben, 2008-ban, 2009-ben pedig az Innova Agro Nemzetközi Kupát. 2009. október 31-én a Strongman Champions League magyar fordulóját Pécsett. A verseny az Eurosport által közvetített esemény volt.
 • A Bátmonostori Atlas SE színeiben versenyez Forgács Gábor, aki az egyesület legeredményesebb versenyzőjeként a 2002-es kezdetek óta sorra dobogós helyen végez – 2008-ban két jelentős nemzetközi versenyen is első helyezést ért el. 2009-ben már a SCL két fordulójában szerepelhetett teljesítménye alapján. 2010-ben Szerbiában, Belgrádban felállt a dobogó 3. fokára, elérve karrierje legnagyobb eredményét.
 • Az egyesület dolgozott már együtt több ismert sportemberrel: Nagy Péter-súlyemelő EB 5., Őszi Ferenc-Szlovákia telefonkönyvtépő Guiness rekorder, Árvai István többszörös erőemelő Európa- és világbajnok, Oláh Imre-súlyemelő többszörös Magyar Bajnok, Kokovai Andor-testépítő Magyar Bajnok, Katona Ervin strongman aki 2010-ben világbajnoki 7. helyezett.

Interaktív strogman show – erős ember bemutató a közönség bevonásával:

A  műsor alatt egy vagy több sportoló az erős ember versenyeken már látott versenyszámokon keresztül  ismerteti, bemutatja a sportágat a vállalkozó nézők segítségével.  A bemutatókon 4-5 versenyszám van összeválogatva. A bemutató célja –a mellett, hogy nagyszerű szórakozási lehetőséget biztosít, ill. a virtussal felvértezett érdeklődők kipróbálhatják magukat-, hogy a nézők saját magukon  is  érezhessék, hogy milyen erő, akarat, ügyesség és logika kell ahhoz, hogy valaki versenyzői szintre eddze magát.

A show menete:

A műsorvezető felkonferálja a műsort ill. a részt vevő sportolókat. Ezek után önkéntes és/vagy kiválasztásos alapon nézőket vonnak be a porondra.  A  sportoló bemutatja a gyakorlatot, utána jönnek a nézők ezt követően a sportoló egy nagyobb teljesítménnyel rukkol elő, természetesen a nézők is tehetnék próbát. Ez a tematika végig megy az összes gyakorlaton.

A bemutató gyakorlatait az egyesület állítja össze.

A bemutató alatt –nem kötelező jelleggel-  zene szól(hat) amely a még jobb hangulatot biztosítja.

Interaktív strogman show  anyag, eszköz szükséglete és szállítása:

 • Sporteszközök a bemutató lefolytatásához   –  a Bátmonostori Atlas Sportegyesület feladata az eszközök biztosítása és szállítása. Előfordulhat olyan  eset amikor a megrendelővel megegyezés alapján a megrendelő biztosít  eszközt (pl. egy személyautó).
 • Műsorvezető–  a Bátmonostori Atlas Sportegyesület feladata biztosítani és a helyszínre juttatni
 • Hangtechnika  –   2 hangfal, 1 db URH-s mikrofon ill. 1 db CD lejátszó, olyan erősítés szükséges, hogy a szabadban legalább 50 méteres körzetben  teljesen hallható legyen  –  a megrendelő feladata  biztosítani. Igény szerint az egyesület is tud vinni, de az feláras.  
 • Sportoló  –  a show legfontosabb „alkotó eleme”., természetesen a sportegyesület feladata biztosítani ésa helyszínre juttatni.
 • Helyszín  –  a megrendelő köteles biztosítani, lehetőség szerint egyenletes, kemény talajú terület legyen. Lehet füves , földes, salakos  és szilárd burkolatú ( ez a legjobb).
 • A pálya berendezést, pakolást a sportegyesület végzi el.

A show gyakorlatai:

Traktorkerék forgatás:  versenyen időre (minél rövidebb idő alatt) egy megadott forgatás számot (5-ször, 6-szor)kell teljesíteni. A bemutatón természetesen ki hogy és hányszor tudja, miután a sportoló megmutatta. A nézők között kis versenyt is lehet kezdeményezni.

Farmer séta:  versenyen 2 db kofferrel (vas , fa vagy beton alapú) egy adott limitidő alatt minél nagyobb távolságot kell megtenni vagy ki tudja a koffereket minél messzebbre vinni egy fogással (nem lehet letenni cipelés közben). A mi esetünkben 80-80 kg-os koffer az alap,ezeket lehet nehezíteni tetszés szerint.

Kőgolyó emelés: versenyen egy db kőgolyó átrakása minél rövidebb idő alatt ill. minél többször egy állványon vagy pedig 5-6 növekvő súlyú kőgolyó felrakása csökkenő magasságú asztalokra. Esetünkben természetesen egy kisebb súlyú (110 kg) golyó próbálkozása lesz a nézőknek miután a sportoló megmutatta és egy- két trükköt is elmond a kilátogatóknak.

A show gyakorlatai:

Rönknyomás: versenyen egy adott rönk (pl.120kg-os) adott limitidőn belül ismétléses nyomása földről felvéve minél többször vagy 10 kg-kénti ugrással a max. nyomás. Esetünkben egy 80 kg-os rönk nyomása (25-30 cm az átmérője, kb. 2 m hosszú)

Autóemelés keretben: versenyen egy gépkocsi emelgetése  adott limitidő alatt minél többször. A mi esetünkben is ez történik.

A show ára:

Egy fő sportoló és egy műsorvezető:

 • 40000,-Ft + ÁFA

Üzemanyag költség:

 • Az aktuális NAV üzemanyag árakkal számolva, a szállító jármű figyelembe vételével számolandó.

Kapcsolat:

Csili Zoltán

Elnök

Bátmonostori Atlas Sportegyesület

+36307721262

[email protected]

strongmans.hu